Pokus o zápis do České knihy rekordů

31.03.2014 17:45

Pořadatelé jubilejního 20. ročníku festivalu Lomnické hudební jaro, pod dohledem Agentury „Dobrý den“ z Pelhřimova, zvou nejen lomnickou veřejnost k účasti na pokusu o zápis do České knihy rekordů – sestavení nejdelšího lidského hada spojeného mezi sebou mažoretkovými hůlkami.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
AKTUALIAZCE: Pokus o ustanovení nového zápisu do České knihy rekordů byl úspěšný
- na lomnickém náměstí se klikatil had z účastníků i návštěvníků festivalu pospojovaný mažoretkovými hůlkami a zástupce agentury Dobrý den z Pelhřimova mohl ohlásit výsledné číslo 588.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

V roce 2001 proběhl první úspěšný zápis, tehdy s nejdelší namalovanou notovou osnovou, která měřila 300m a do její výroby se zapojila tisícovka účastníků festivalu LHJ. Nyní, po třinácti letech, se chtějí pořadatelé pokusit o zopakování, i když s jinou rekordní náplní. Ovšem opět se počítá s aktivní účastí účastníků LHJ, návštevníků města i náhodných kolemjdoucíh z řad občanů Lomnice.
Bude to v podstatě takový malý hůlkový happening, tak proč se nepřipojit !

Pokus proběhne v sobotu 26.4. brzy dopoledne na lomnickém náměstí, kde v tu chvíli bude probíhat slavnostní zahájení festivalu LHJ a zároveň tradiční hromadná ukázka všech mažoretkových souborů, které letos do Lomnice přijedou.
Ihned po skončení mažoretkových vystoupení se vytvoří základní had, který se pomalu přesune do spodní části náměstí. Tam nastane důležitá chvíle pro příchozí, kteří se budou moci, podle instrukcí pořadatelů na místě, včlenit mezi mažoretky a tím navýšit počet sčítaných účastníků pro rekord.

DŮLEŽITÝ ČASOVÝ ÚDAJ: Příprava a sraz zájemců je načasován na 9 - 9,30h.

Následně sestavený had projde branou, kde bude zástupcem Agentury „Dobrý den“ oficiálně sečten a kdy se také dozvíme, jestli byl pokus o rekord uznán za platný.
Pořadatelé doufají, že se vše povede a na samotný závěr budou moci zavelet k dlouhé „mexické vlně“ na oslavu.

PROSBA POŘADATELŮ: V popisu průběhu pokusu je uvedeno, že se had spojuje pomocí mažoretkových hůlek. Pořadatelé požádali mažoretky, aby si tentokrát do Lomnice přivezly hůlky navíc, počítá se s tím, že budou potřeba právě pro příchozí z řad diváků a návštěvníků města. Ale protože se ví, že i v Lomnici je nemálo hůlek, vezměte je s sebou! Děkujeme.